I rymden finns inga känslor...


Godmorgon kära läsare!

Jag hoppas ni haft en bra helg! Idag var jag uppe redan innan 6 minsann. Jag och Martin skulle nämligen vara flitiga och simma, men det blev inget med simma för det var inte öppet! Så nu sitter jag här med kaffe och joggingkläder på istället! Lite kaffe och sen får det alltså bli skogen!

Förra veckan så glömde jag berätta om en bia jag var och såg! Min kära lillsyrran ringde mig i början på veckan och frågade om vi inte skulle ta en kväll och hänga lite, ha lite syskonkvalitetstid! Och... Det finns ju inget bättre än att hänga med mina kära systrar så i torsdagskväll möttes jag och lillsyrran i lund för att äta lite! Efter det bestämde vi oss för att se en bia och det blev "I rymden finns inga känslor". Efter den bia måste jag säga att jag tänkt både en och annan gång att "om jag ändå hade haft aspergers syndrom". Nu är aspergers syndrom en diagnos som självklart inte är helt enkel, men i filmen målades diagnosen upp på ett fint, enkelt och ganska okomplicerat sätt. Ja, så pass fint och okomplicerat att det kändes efter sett filmen att så mycket enklare världen såg ut utifrån ett perspektiv med aspergers syndrom.
För er som inte vet så handlar filmen om en kille som bor med sin bror och hans tjej. Killen som filmen handlar om har aspergers syndrom. När det tar slut mellan hans bror och hans flickvän rasar världen samman för killen och när världen rasar samman finns bara ett sätt att lösa det på.. Fixa problemet så att allt blir bra, alltså hitta en ny tjej som är perfekt för hans bror! Killen har ett härligt konkret sätt att tänka på och räknar ut allt vetenskapligt, inget handlar om känslor utan om hur det vetenskapligt går ihop.
Ja, nog för att det inte funkar så, men vist hade det varit skönt, om man så bara för ibland, kunde stänga av sina känslor helt och se på allt och alla situationer på ett konkret sätt, utan känslor.
En fin film som jag kan rekommendera, inte den bästa jag sätt, men värd att se!

I lördags jobbade Anna, Jonas och jag! Vi hade en jätte trevlig kväll. Vi gjorde marängsviss och poppade popcorn. En riktigt mysig lördagskväll med goa besökare!

I veckan väntar en hel del spännande, bland annat börjar Johan och jag med en gruppverksamhet, Anna och jag ska se till att få ut vår facebook sida så att den marknadsförs lite och för att inte glömma! Vi har en fisketur på gång i veckan! På torsdag bär det av för en liten vandring med övernattning och fiske! Det är för skolår 6-9 och ni måste anmäla er nu i dagarna! jag tror att det blir en superfisketur så skynda er att anmäla!

Nu börjar det krypa i benen på mig och jag vill ut i skogen! Ett litet musiktips på detta och sen önskar jag er en trevlig måndag!
Sheryl Crow är en stor favorit hos mig! Om ni inte känner till henne så kolla in denna härligt coola tjej som gjort hur mycket bra musik som helst! Denna måndags inspirerande låt är bara en av många superlåtar!

 

Ta hand om er och ha en bra dag! Vi ses på A-huset!
a

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0