Tomt!!!

Gokväll kära läsare!

Jaha, var ska jag börja... Det är onsdag och det är kväll, ganska sent och jag borde gå o lägga mig. Men först ska jag berätta lite om mina senaste dagar. I Söndags blev jag hundvakt till världens goaste lilla mops. Hon kallas Mopsen och har förgyllt några dagar för mig. Mopsen har varit med mig på äventyr från dag 1. Vi har varit och ätit sushi med Ida, varit på jobbet, varit i skogen, varit hos Syrran, lekt med Kimba (syrrans hund) och varit o fikat frukost med vänner i malmö. Allt har hon glatt följt med på och det är tomt att hon nu åkt hem till sin familj! Jag tror däremot att Mopsen sover gott hemma i sitt hem inatt efter alla äventyr hon fått hänga med på! Jag kommer sakna Mopsen och hoppas att vi ses snart igen. Jag hoppas också att Mopsen en dag får bebisar, då kommer jag glatt ställa mig i kö för att få köpa en Mopsen valp! 
En annan uppdatering från de senaste dagarna är att jag inte blivit moster än... Syrran är nu typ snart galen och tror snart att bebisen är för stor för att kunna komma ut... (Hon är inte så stor dock, men det spelar ingen roll vad någon säger till henne...)
Uppdatering på bebisfronten nr 2.. Min goa och fina vän Lollo är nu igångsatt och jag håller tummarna för henne. Jag tänker på henne hela tiden och det är svårt att förstå att hon ligger där just precis nu och väntar på att det ska dra igång och att hon förhoppningsvis blir mamma inom det närmaste dygnet här!! Så många kompisbebisar som är på gång nu och framförallt systerbebis!!! Jag längtar efter att få träffa de små underverken!! 

På A-huset har det denna veckan varit lite mer besök än förra, vilket glädjer oss. Det är dock sommar fortfarande och lika fort som vi har fullt hus har vi tomt och alla är på spontanarenan! Denna veckan har vi varit på plats utan längre utflykter.
Vad som händer på A-huset de närmaste dagarna får ni reda på om ni kommer ner och hälsar på.
Jag hoppas att vi ses!!

Veckans musiktips är inte en godnatt låt precis men den är perfekt att dra igång på morgonen! Jag tror nu att inte så många går in o kolla bloggen så här sent så det är nog Godmorgon till många! Så, Godmorgon på er! Njut av denna coola låt med härliga Joss Stone, hon är enastående och detta är bara en av många bra låtar som får en på bra humör och gör en pigg för att möta dagen!!!


 

Godnatt från mig, sov så gott!
a

23 Juli!

Tjenare!

Idag är dagen då det är uträknat för min kära gravida syster. Innan jag körde till jobbet satt hon och mamma och fikade och min syster poängterade för mig mycket sammanbitet att jag hade fel och att det inte kom en bebis inatt. Jag har nämligen trott att hon inte skulle gå över utan få dagarna innan el iallafall inte mycket efter uträknad tid... Så, jag håller tummarna för att jag blivit moster innan helgen är över. Hoppas hoppas och hoppas!!!

Idag är det som sagt fredag och det är Martin och jag som jobbar, Jonas kommer också att komma in för att jobba med oss under kvällen!

Som jag har skrivit om tidigare i veckan så har det varit ganska folktomt här på A-huset denna veckan och av den anledningen har vi gjort lite utflykter istället! Idag tror jag inte blir något undantag och när jag kollar ut genom fönstret lyser folk med sin frånvaro även på spontanarenan.

I helgen väntar extrajobb för mig och på söndag blir jag hundvakt för några dagar. Det är min favvo hund som jag ska få passa under tre spännande dagar! Det ser jag framemot och jag hoppas att det ska gå bra!

Dags att önska er alla en trevlig helg! Håll nu tummarna för att jag blivit moster till nästa gång jag skriver!!

Vi hörs snart! Ta hand om er!!!
a



Härliga onsdag!


Godmorgon vänner!

Idag är det Skånes Djurpark som gäller! Det var ett tag sen jag var där så det ska bli riktigt kul att åka dit idag! Det är Martin och jag som kör med våra besökare som anmält sig till denna absolut fantastiska utflykt!

Igår var det ganska tomt på A-huset. Vi misstänker att många håller till i Åhus denna veckan. Vi var ju där i måndags och det är inte annat än att jag förstår om många väljer att vara där hela veckan, eller iallafall några dagar!

Min plan för timmarna innan jobb innefattar enbart solning idag! Normalt är min skogsrunda på morgonen/förmiddagen helig, men idag tänkte Martin och jag att vi skulle börja lite tidigare för att fixa undan lite saker. Då tänkte jag att sola på förmiddagen och så får det bli en kvällstur i skogen istället!

Med det som plan så tänker jag att det är tid att dra på sig bikinin nu. Ett härligt musiktips på det sen är onsdagen gjord!

Denna underbara låt är nog omöjlig att tröttna på. Det är inte mer än rätt att jag delar med mig av denna på bloggen! Jag ska dock tillägga att personligen så tycker jag orginalet är den allra bästa versionen av denna låt. Kolla in den- Roberta Flack är flickan bakom låten som gjorts i en rad olika versioner sen hon kom ut med den!



Ha en bra onsdag så ses och hörs vi snart!!
a

Bilder från sommaren såhär långt!


Hej hej hej!!

Hoppas att ni alla har det bra i värmen! Nu är vädret superskönt måste jag säga! Solen skiner och det fläktar gott! Härligt!

Igår var mina kollegor och jag i Åhus. Oj oj oj med folk där var. Det var fantastiskt trevligt iallafall och vi hann med att se ett par matcher där några av våra besökare var med. Igår väntar ett besök på Skånes Djurpark. Jag var precis och köpte lite fika som vi tänkte att vi skulle fixa till och ta med oss! Vi kommer att lämna hörby 13.00 och vara tillbaka ca 17.00. I nuläget är där två platser kvar, så skynda er hit och anmäl er om ni vill med! 

Som jag berättade sist så la Anna och jag över bilder från sommaren som varit såhär långt i fredags kväll!! Här kommer lite från våra aktiviteter och bakdagar!



Det var ett glatt gäng som var med oss på Tosselilla.



Killarna var varma.



Precis som jag var när Anna tog ett smygfoto på mig.



Vattenaktiviteterna var uppskattade och roliga!



Johan kan aldrig låta bli att bråka med besökarna som alltid utmanar han glatt. När han bråkat färdigt så är det vuiktiga samtal som väntar!



Tårtbakning och glassbakning! Killarna kan det där med bakning!



Martin hjälper till när det var dags för kladdkaksbakning!



När lilla Thea är på besök blir alla besökare lugna och snälla!

Nu är det tid för mig att ta något att äta.  För er som väntar på ett musiktips så kan jag berätta att jag tänkte lägga upp ett tips imorgon, ev redan senare ikväll. Så kolla in bilderna först och håll er uppdaterade så kommer här snart ett nytt musiktips!
Ha en fin dag!
a

Helg!

Godmorgon!

Var det någon som missade åskan tidigt imorse så måste jag rekommendera er att ni går och kollar er hörsel. Usch, vad det åskade och regnade. Jag satt maniskt i sängen o kollade ut genom fönstret för att ha koll på hur det blixtrade. Det är sen när det värsta är över, alltid lika skönt att lugnt somna om.

Jaha, igår fredag. Martin och jag jobbade hela dagen och det blev bakning. Vi gjorde kladdkaka som är lite av vår specialitet numera efter ett antal gångers kladdkakebakning. Innan bakning drog igång fick jag besök av världens bästa Alice och Mamma Annika som är en god vän! De kom in och hälsade på och åt en glass med mig. Det är alltid trevligt med besök. Annika och jag har varit nära vänner i många, många år och vi har delat mycket tillsammans, mycket skratt men också tårar. Annika är en pärla och en mycket speciell vän till mig. Även om vi inte pratar varje dag så är Annika en tjej som jag skulle kunna ringa vilken minut på dygnet som helst om det var något. Vänner är viktigt, dem ska man värna om och jag är så glad för alla mina vänner! Annika åker snart på semester och jag hoppas att jag hinner träffa henne en gång i veckan innan hon och hennes familj beger sig iväg.

Hur som helst, när vi bakat färdigt kom nästa besök och det var Martins sambo Mathilda och värdens goaste lilltös, deras dotter Thea. När Mathilda och Thea kommer på besök så sitter alla besökare tysta och försynta och bara kolla på Thea som mest förundrat kollar tillbaka. Vi var ett glatt gäng med många besökare på eftermiddagen som fikade med glass, grädde och kladdkaka och det blev en jätte trevlig eftermiddag!

Anna började sen jobba på kvällen. Under kvällen höll sig våra besökare mycket utanför på spontanen, det var fotboll och basket igår och det är kul att se att våra besökare är så aktiva. Anna och jag hamnade i en lång diskussion och satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi hade en mycket trevlig kväll med lite sporadiska besök av våra ungdomar. Vi la också in massa bilder som vi tagit nu under sommaren och ni kan på måndag vänta er en lite uppdatering i bildversion av vår sommar så här långt!

Nästa vecka väntar besök i Åhus och Skånes Djurpark. Mer om det efter helgen. Nu håller vi helg och hörs och ses igen på måndag! Ha en fin helg och ta hand om er!

Varmt.. Varmt och åter.. Varmt..

Godmorgon och Hej!

Jag måste säga att jag är glad att vara igång på jobb igen! Jätte kul att träffa alla igen! Martin o jag har varit på plats i veckan och vi har kämpat oss fram kan man säga. Med det menar jag att vi kämpat med värmen för den har varit galen inne på A-huset. Luften har stått stilla där inne och vi har suckat över det omvartannat.
På eftermiddagen igår fick vi besök av tre varma men glada tjejer som kom för att se den utlovad "Hata Göteborg" filmen. Vi tog in kuddar och filtar och drog igång den i stora salen.

Igår när jag kom till jobbet överraskades jag av min goda vän Lisa. Hon ringde och var utanför och kom in på en pratstund. Jätte kul att se Lisa, hon var strålande vacker som en riktigt sommarflicka. Jag och Lisa extraknäcker lite på helgerna tillsammans ibland och det är alltid kul att träffa henne och jobba med henne!

Idag är vår kära kollega Anna också tillbaka. Hon kommer att jobba hela dagen, ska bli jätte kul att ha henne tillbaka igen! Jonas kommer nästa vecka och Johan, ja han får vi sakna ett tag till för han har ett par veckors semester till. 
Im är det Martin och jag som jobbar, vad som händer under dagen och kvällen får vi se, kanske bestämmer vi något kul idag. Lite bakning med god fika hade varit på sin plats tycker jag! Ska genast ta och föreslå detta för Martin, han är ju trots allt lite av en expert i köket!

Ha en bra torsdags och ta hand om er! 
a
  


...


Hej och Godmorgon!

Jag hoppas att ni alla läsare har sovit gott... Tyvärr jag kan säga att denna värmen som varit inatt nästan gjorde mig galen och sovit särskilt mycket kan jag inte påstå att jag gjort! Men men, idag varnar SMHI för kraftiga åskväder och kanska kan det göra nytta med regn o åska. Personligen så är jag inte alls förtjust i åska, jag är närmare bestämt vansinnigt rädd för det.

Nog om vädret. Igår kom vår kollega Patrick på besök och vi kom fram till att många av våra besökare förmodligen är på badet och att vi idag skulle gå upp där under eftermiddagen. Så vid tre tiden kommer Martin och jag med Patrick att förflytta oss upp till badet! Jag hoppas att vi ses där!

Dagen igår slutade heller inte som jag tänkt mig. Några kompisar var sugna på lite härligt "häng" vid ribban så efter jobb begav jag mig direkt in till Lund för att hämta upp en vän för att dra vidare till Malmö. Kvällen blev mycket trevlig och de finns inget bättre än att få umgås med mina goa vänner Ida och Patricia. Att Patricias härliga kille Erik också dök upp gjorde kvällen förståss ännu mer trevlig! Nu är jag fulladdad med energi för att möta första veckan efter semestern efter en kväll med mina goa töser! 

Så.. Med det ville jag också säga att tipset som väntades igår nu kommer här, några timmar senare! Men.. den som väntar på något gott... sägs.. väntar aldrig förlänge.. (enligt mig... väntar f.a.n alltid förlänge..)
Att hitta en studio version på YouTube på denna låten var en omöjlighet för mig så håll till goda med detta härliga klippet, låten är fantastisk oavsett!! 



Jag önskar er en trevlig tisdag och hoppas att vi ses på badet el på A-huset ikväll!!
Jag hoppas också på en annan sak och det är att inga olyckor händer idag med den där förbaskade åskan som jag redan tycks börja höra.. Jag som ska ut i skogen nu!!
Sköt om er, hörs snart!
a

Tillbaka på jobb!!!


Hej hej hej!!

Måndag och jag är nu tillbaka på jobb. Det innebär också att vi öppnar på A-huset idag efter två veckors stängt!
Det känns riktigt kul o skönt att vara tillbaka och jag ser framemot veckan som kommer.

Helgen som varit innehöll ett fantastiskt trevligt besök i Kivik med min vän Ida! Vi hade en heldag tillsammans och började dagen med att äta brunch på Ringsjöstrand, det var supergott och mycket trevligt! Efter det åkte vi och hälsade på en vän till Ida och sen begav vi oss mot Kivik! En härlig dag i värmen!

Värmen är verkligen här kan man säga... Idag måste jag tyvärr säga att värmen inte är så uppskattad, det är kvalmigt och svettigt, inte så skön värme. Men vi håller tummarna för att värmen stannar men att luften "lättas upp" lite!

Hur som helst. Det är jag och Martin som är på plats idag och vi har öppet till 17.30. Jag hoppas vi får många besök idag av våra härliga ungdomar!

Ett musiktips kommer att dyka upp senare under dagen så håll er uppdaterade!

Glöm inte att dricka mycket vatten i värmen!
Vi ses o hörs.
a

Dag 4..


Godmorgon!

Jaha, kära läsare.. Då var det början på dag 4 på min semester. Jag satt just o kollade mitt schema för hur jag jobbar nästa vecka o såg att det blir en vecka med tre kvällar bland annat. Med risk för att låta helt galen måste jag säga att jag längtar till nästa vecka. Det gjorde jag helt ärligt redan igår. Alltså det är inte de att semester inte är kul, men jag föredrar semester på resande fot antar jag. Att ha semester och bara gå hemma är inte min melodi, jag blir uttråkad. De första dagarna är jätte kul o skönt, men det går bara att träna, träffa kompisar och hänga runt SÅ mycket, sen är jag trött på det med. Men vad ska jag säga, nu vet jag detta och är en erfarenhet rikare! Nästa semester har jag en resa inplanerat tror jag!

Hur som helst, idag tänkte jag som vanligt nu efter morgonkaffet bege mig ut i skogen och efter det umgås lite med min kära gravida syster. Ligga o sola lite i hennes och Manges trädgård är alltid trevligt nu när hon håller mig sällskap, även om hon håller sig i skuggan med magen! Jag längtar otroligt mycket tills den lilla ploppar ut.. (Ploppar o ploppar.. de uppskattar hon nog inte att jag skriver, hehe!!)
Vad som händer efter solningen är oklart, men en sak vet jag. Det är att idag kommer min Patricia hem efter två veckors semester och det finns ingen som är gladare för det än jag! Jag har saknat Patricia varje dag och är överlycklig att ha tillbaka henne i Sverige! Vi har massor att snacka om o jag ser framemot att få höra allt om hennes två veckors segling i Kroatien! Välkommen hem Patricia säger jag till henne!!

Nu är det dags för joggingskorna!!
Ha en fin dag!
a

Dag 2!


Hejsan!

Då var det tisdag och det är dag 2 på min semester! Såhär långt måste jag säga att jag verkligen gillar att ha semester. Detta är första året som jag verkligen har semester utan att vara o jobba på något annat ställe. Det är en ny upplevelse och jag var lite orolig innan att jag skulle bli lite rastlös och inte alls gilla det. Men jag är glatt överraskad och tycker att det är toppen! Jag fikar, äter frukost, äter lunch och äter middag med goda vänner och tar allt som det kommer och faller mig in. Sen kan jag vara ute och springa och promenera i skogen i flera timmar utan att känna någon stress, kan inte bli bättre!
Idag började jag dagen med att drick en massa kaffe och äta frukost med världens bästa lillsyrra! Vi hade massa att snacka om o satt länge o hade det mysigt!

De jag tänkte göra nu är gå ut i skogen, men först ska jag bara ge er ett tips på en fin fin låt!

Detta är låten som denna flicka 1988 slog igenom med. Hon föddes 1964 i Cleveland, Ohio och flickan jag menar är Tracy Chapman. Att välja ut en låt bland alla hennes fantastiska låtar var inte lätt och låten jag till slut valde är bara en av många av alla de fina och bra låtar hon gjort under hennes långa karriär. Hennes senaste platta kom ut 2008 och låten "sing for you" är en av alla bra låtar på den plattan som jag även rekommenderar att ni kollar in!
Hur som helst, här är en underbar låt som håller än idag..



Ha det bra, hörs o ses!
a

Helg!


Hej hej hej!!

Hörby marknad är över för denna gången. Redan igår på morgonen skulle man inte kunna ana att det varit en marknad överhuvudtaget! Jag hoppas alla hade två trevliga dagar i värmen! Själv så var jag ju ute på marknaden i jobb syfte mest. En fika med min goda vän Lollo hann jag dock med på tor innan det var dags för jobb!

Nästa vecka är det så att det väntas semester för min del. Därför är det möjligt att jag inte finns här så mycket. Däremot så är det bara nästa vecka också som vi har stängt på A-huset sen öppnar vi igen och har öppet varje dag från klockan två. 

Idag är det lördag och solen skiner som aldrig förr. Ett tag tänkte jag ta och köra till stranden, men sen ändrade jag mig och bestämde att jag skulle gå ner och lägga mig i min systers trädgård. Min syster är lite av höggravid. Hon jobbar normalt sätt med hästar men nu så här två-tre veckor innan det är dags så är hon ganska uttråkad och hon tycker inte att hon kan göra så mycket, hon sysselsätter sig ofta med att måla har jag märkt.. Inte så lätt för henne att rida ju. Hur som helst, tänkte jag skulle hålla henne lite sällskap. Personligen så älskar jag att hon är gravid för hon har massa med tid över för att umgås!! 
Så mina vänner, nu skriker solen på mig så dags att bege sig till syrran min för att sola lite!!

Ha en jätte bra dag och en fin helg!
Vi hörs och ses!
a

 

RSS 2.0