Minutendags

SOLEN SKINER!!!!

Igårkväll satt jag, Johan och Hanna och pratade väder på jobbet. Vi kom fram till att vi alla tre är väldigt beroende av SOL! Några minuter senare började det snöa....
Men idag skiner solen och jag blir såå glad. Vilken energi jag får, vill bara vara ute!

Idag är det onsdag och alltså dags för andra omgången av "minuten". Eftermiddagsaktiviteten som blev ev succé förra veckan. Jag tror och hoppas att det kommer bli lika lyckat denna gången. Johan ska snart iväg till Ica för att handla lite saker som behövs till de olika utmaningarna.

Igårkväll hade vi en trevlig kväll här på AH. Kl.20.15 spelade Sverige mot Danmark i handbolls VM, men dessvärre är våra besökare inte så idrottsintresserade så jag, Johan och Hanna var ganska ensamma om att se den första halvleken innan vi stängde. Danmark vann matchen ganska enkelt, men båda lagen var sedan tidigare klara för semifinal. Semifinalerna går på fredag... så håll tummarna!

Med risk för att bli tjatig vill jag bara påminna alla om att komma ner och anmäla sig till sportlovsaktiviteterna, det tar på platserna. Missa framförallt inte skidresan för endast TREHUNDRA KRONOR!!!!

Just det... på vår hemsida finns det nu en webfråga som ni kan gå in och svara på, gällande påsklovet.
www.horby.se/aktivitetshuset

Nu tänkte jag gå bort till Ica och handla lite. Det är nog den enda motionen jag får idag, har tränat ganska mycket både måndag (då jag sprang 9,4km) och igår (tisdag), så idag får kroppen vila.

Ha en bra dag så ses vi på Aktivitetshuset!

Anna

Fredag, popcorn och jägers!

Måste börja med att jubla över gårdagens fantastiska väder...... vilken energi man får så fort solen kommer fram. Jag skulle ut och gå en runda mellan jobbet och fotbollsträningen, men pga solen slutade denna promenad med en 7,5km löprunda istället. Jag som hatar att springa, men sååå skönt det är när man är klar. Nog om det!

Idag är det fredag och dom brukar alltid vara mysiga här nere på Aktivitetshuset. I eftermiddag tror jag Johan har tänkt att vi ska kolla på film och äta popcorn, aldrig fel. Däremot tror jag att kvällen kommer bli ganska lugn här eftersom det är jägers. Det verkar som om de flesta av våra besökare ska dit så det blir nog lite ensamt för Hanna, Johan och Martin ikväll. Så har du inget att göra tycker jag att du ska komma ner och göra som sällskap.... om du har åldern inne d.v.s.

I onsdags hade Johan premiär för sitt nya projekt, minuten. Vilken succé det blev..... 8 st killar valde att delta och dom var hur taggade som helst. Utmaningarna bestod av 4 grenar. Den första gick ut på att slå ner en pyramid med tumburkar med hjälp av ett gummiband. Nr 2 gick ut på att man hade en pingisboll som låg på en petflaska (utan kork) därefter skulle man blåsa ner pingisbollen i ett glas med vatten. Utmaning nr 3 var att på en minut lyckas sortera alla 10:or, knektar, damer, kungar och ess från en kortlek i 5 olika högar..... genom att ta ett kort i taget. Antar att det låter enklare än vad det är, vad jag hörde så var det inte alla som hann detta. Sista utmaningen var att hålla 2 st ballonger i luften samtidigt under 1 minut. Dessa fick varken nudda golv eller väggar under denna minuten. Även detta var en tuff utmaning och endast 2st lyckades slutföra 60 sekunder.
Som sagt, en riktigt lyckad premiär så jag hoppas att uppslutningen blir lika bra framöver!!

Det börjar komma in lite anmälningar till våra sportlovsaktiviteter så vänta inte för länge med att anmäla dig om du har tänkt hänga med på något. Själv så längtar jag nog mest till Bio&Fika med tjejerna samt skidresan..... men allting ska bli riktigt roligt.

Nu öppnar vi snart för lunchen. På fredagarna brukar här vara ganska många lunchbesökare, är väl många som har lång lunch då och därför tid att komma in om och hälsa på oss. Alltid lika roligt!
Martin kommer och gör mig sällskap över lunchen!

Imorogn, lördag, är det Hanna, Martin och Johan som jobbar då med.... får se om dom har planer på att göra ngt roligt. Kanske visa Sveriges match på storbildsskärm inne i danssalen, vem vet!

Hoppas att ni får en bra dag och en trevlig helg! Glöm inte att heja fram Sverige i Handbolls VM!

Anna


Hej!

Som Annika skrev förra veckan är hon nu ute och reser och därför gästbloggar jag (Anna) lite här för henne.
Annika åkte i torsdags och ska vara borta i hela 5 veckor... och vi saknar henne här redan, hur ska detta gå!? Hoppas iaf att hon har det super, njuter av värmen, solar och badar. Denna veckan är även Jonas på lite semester så det är inte mycket som är sig likt på Aktivitetshuset.

Hanna som tidigare bara jobbat helger här jobbar nu även mitt i veckan vilket vi tycker är jätteroligt! Hon kommer vara hos oss ett tag framöver nu eftersom Jonas snart ska vara tjänstledig under en lite längre period.

Den senaste veckan på Aktivitetshuset har varit som det brukar vara direkt efter ett lov, ganska lungt. Vi har planerat färdigt alla våra Aktiviteter inför sportlovet och information finns att hitta både på facebook, schoolsoft, hemsidan och nere på Aktivitetshuset. Vi kommer åka iväg på en dagstur till Isaberg för skidåkning med de äldre besökarna för ENDAST 300kr. För mellanstadiebesökarna kommer vi bl.a. erbjuda Bad & Lek på G-hill och FIFA-turnering. Som vanligt är det först till kvarn som gäller för de flesta aktiviteterna så kom gärna ner och anmäl er så fort som möjligt.

Något nytt på Aktivitetshuset för denna terminen som jag tror kommer bli jätteroligt är att Johan kommer köra något som heter "minuten" på onsdagseftermiddagarna. Ni som har sett TV-programmet minuten förstår nog redan vad det går ut på. För er andra, det är olika utmaningar som man ska klara av att göra på 1 minut. Svårighetsgraden på de olika aktiviteterna varierar..... Så till alla mellanstadiebesökare, missa inte detta på onsdagar!!

Just nu har vi lunchöppet så jag får gå ut och hjälpa Martin nu, verkar vara stormning vid kiosken!

Jag skriver mer vid ett annat tillfälle, tills dess.... Sköt om er!

Anna



Afrika nästa!

Hej hej hej!

Ja, det var minst sagt ett tag sen sist nu... Jag hoppas att ni mår bra! Själv måste jag säga att jag tycker att det är skönt att alla dessa röda dagar är över nu! Jag är redo för lite rutin i vardagen igen, rutin som jag så snabbt tröttnar på. När jag inte har det vill jag ha det och vise verse.. Det är jag i ett nötskal!
Hur som helst.. Vi är tillbaka med besked här på A-huset! Fulla av ny energi för den kommande terminen.
Lite nyheter för de första veckorna är dock att jag börjar med att vara tjänstledig i fem ve. Som jag har berättat innan så åker jag till Afrika. Jag åker nu på torsdag och jobbar därför min sista dag imorgon! Nästa förändring är att Jonas också börjar med att vara ledig, först för en veckas semester i New York, för att sen också ha tjänstledigt! Jonas blir dock borta lite längre och kommer hem först i början på Maj. Därefter är vi alla på plats igen som vanligt! Våra alldeles egna kollegor som jobbar extra hos oss kommer ni därför träffa på lite extra under de första månaderna på terminen. Det är Hanna som kommer att jobba först för mig och sen för Jonas, Rasse kommer att fortsätta jobba hans tider och fylla upp extra där det behövs!

Under tiden jag är i Afrika kommer jag försöka att höra av mig här på bloggen så ofta jag kan och uppdatera om min resa. Hur ofta jag hör av mig är helt oklart och helt beroende på var jag är i Afrika så Anna kommer att hålla bloggen uppdaterad!

Sist jag skrev var jag helt uppe i mina "packningstankar". Jag nämnde också att min förhoppning var att Anna skulle hjälpa mig att lägga in musik på min ipod. De kan jag nu berätta att hon gjort och jag tänka nu dela med mig av en av alla de goa låtar jag fått på ipoden!
Denna mysiga låt kommer jag nog somna gott till på min lilla madrass i bussen..




Ta hand om er nu så hörs vi från Afrika!

a

Logiskt med Plura..


Godmorgon!

Då var det ny vecka igen och även nytt år denna måndag! Jag hoppas ni alla fick ett trevligt firande med många fina raketer!
Idag hände något som inte brukar hända, jag vaknade vid 07.00 helt utan klocka och kände att jag var utvilad och ville gå upp. Jag gick ju inte upp direkt, utan låg och tittade lite på tv men blev snabbt uttråkad och gick ändå upp ganska tidigt för att vara mig, en dag då jag inte ställt klockan.
Nu är det morgonkaffe som gäller och sen ska jag äntligen till gymmet! Var en vecka sen jag tränade nu, så nu får det bli skärpning innan resan, det är ju trots allt bikinitider som väntar i fem långa veckor!

Men, innan det, är de några dagar kvar på lovet och vi på A-huset har våra sista aktiviteter denna vecka! Om det är fler som vill anmäla sig till pulkarace imorgon så är där platser kvar och det är bara att ringa och anmäla sig. Ni hittar våra telefonnr på vår hemsida www.horby.se/aktivitetshuset där ni också kan gå in på vår facebooksida och hitta telefonnr till oss!
Samling för pulkarace är det 11.00 imorgon på aktivitetshuset. 

Ja, som sagt är det lite semester som väntar för mig och jag e just nu mitt uppe i att tänka på allt med pakning.. En av alla saker som jag måste fixa är det där med musik. Förra året hade jag tur och det spelades fantastisk musik hela tiden i bussen. I år tänker jag dock inte chansa och min plan är att ha med mig en fullladdad ipod med go musik. Jag vet att Anna har massa bra musik så jag tänkte fria till henne och kanske få lite hjälp med att fylla ipoden med härlig musik! "Anna, snälla Anna, hjälp mig:)!!!!)
Hur som helst, en låt som jag vet att hon har och som jag vill ha med mig på resan är en låt från "så mycket bättre"... Det är Plura, det är Petters låt, det är "logiskt" och här får ni den!!
   
 

Med det vill jag önska Er en bra dag!
Vi ses
a

RSS 2.0