Vill ha VÅR!!!!!!


Hejsan!!

Då har vi nått slutet av lovet och idag har vi under kvällen öppet som vanligt från 19.00 till 23.00! Anna, Johan och jag kommer vara på A-huset och jag hoppas att vi ses där ikväll!

Måndagens bio var lysande, Anna och jag hade några härliga tjejer med oss. Vi fikade på godsaker och efter det blev det en massa godis. Filmen var jätte rolig och vi fick skrattat mycket! Under tisdagen var A-huset fullt av grabbar! Det var fifa-turnering. På eftermiddagen var det mellanstadiet och på kvällen högstadiet! Turneringen togs på fullaste allvar och kampen om vinsten var hård!

I onsdag åkte vi ett stort gäng till Isaberg och bemästrade backarna där! Det blev en jätte lyckad dag, alla var glada och alla kämpade på i det fina, men kalla vädret! Härliga ungar hade vi med oss och det var en jätte rolig dag!

Nu kära läsare har jag nått den fina pungten efter kommit hem från en fantastisk resa att den där glädjen av att vara hemma har lagt sig. Den där sköna känslan av att få stå i en dusch med rinnande varmt vatten har tappat sin charm, som den hade de där första gångerna efter inte fått en ordentlig dusch på fem veckor. Så nu är jag hemma och har samma känslor som alltid i detta förbaskade kalla vädret. Jag är trött på kylan och vill ha vår.. Som jag längtar till våren! Vi håller tummarna för att den snart är här!

Nu önskar jag er en trevlig dag och helg så hörs vi snart igen!
a

Tillbaka!

HEEEEEJ HEJ HEJ!!

Då, kära läsare är jag tillbaka! Efter fem veckor i Afrikas soliga länder på en Rosa buss, å jag kan inte vara annat än full laddad med energi! Det var i onsdags som jag landade i minst sagt galet kalla Sverige! Nog för att jag viste att det skulle vara kallt, blåsigt och en del snö kvar slog kylan mot mig som en chock! Den färg jag fått började försvinna fortare än vinden och nu sitter jag här och det känns som det var en evighet sen jag bodde på den där Rosa bussen i värmen!

Som sagt så kom jag hem i onsdags och jag var alltså på A-huset i torsdags och fredags! Det var jätte kul att träffa alla igen, både kollegor och våra härliga besökare!
Det sista jag åt innan jag gick på planet i januari för att åka till Afrika var scones, jag har sen varit sugen på det genom hela resan som mest bjudit på vitt bröd, pasta, pommes, pizza och en hel drös chips! Därför övertygade jag Johan om att det var en bra idé att baka scones på Fredags eftermiddagen. Johan gick med på det fin fint och när jag kom till jobbet vid två hade han handlat allt till mig så att det var bara att sätta igång bakningen!
På kvällen var det Martin och jag som höll ställningarna på huset och det blev filmmys med godis och läsk!
Helt enkelt, starten på att börja jobba igen kunde inte blivit bättre!

Nu är det som sagt lov. Idag är det bio som gäller! Vi har samling på A-huset för de som ska med klockan 16.00! Tanken är att vi kör in till Lund och fikar där med något smarrigt och sen går och ser Gullivers resor! Det är Anna och jag som kör idag och jag ser framemot en trevlig eftermiddag och kväll!

Lite om resan... I fem veckor har jag som sagt varit borta! Min resa började i Kenya, där vi bland annat besökte ett barnhem, en masaiby och var på en fantastisk safari förståss! Resan gick vidare mot Tanzania, där var vi också på en underbar safari i Norongoronkratern innan vi lämnade fastlandet för sol och bad på underbara Zanzibar! Vidare mot nya äventyr åkte vi till ett av det absolut fattigaste länderna i Afrika- Malawi! Där stannade vi ett par dagar i regn innan vi körde vidare in i Zambia för att sen åka vidare in i Zimbabwe för våra sista dagar!

Jag har utan tvekan haft fem helt underbara veckor. Jag kommer aldrig glömma Afrika, den helt annorlunda kultur där och de sättet dem lever. Jag reste som sagt i de fattiga länderna och det var inte mycket som var självklart av det som för oss är självklart! Vatten och el var en bristvara på många ställen, fungerande toaletter fanns knappt och dörrar till toaletterna (om där fanns toalett) var absolut inte alls självklart! Att beskriva de känslor som väcktes på vägen genom dessa länder är svårt att skriva i ord. Att se den fattigdom som gjorde mig ledsen krockades med dessa ändå så glada och leende människor som jag möttes av överallt! Jag kan inte annat än att rekommendera att vid något tillfälle i livet åka till Fantastiska Afrika!

Lite bilder..







































... Och sist, min fina vän Lina som jag gjorde resa med på Rosa BUssarna!

Nu ska det bli träning på Friski och Svettis för mig, sen ses vi på A-huset!
Vi hörs snart igen, då blir det bland annat veckans låt som jag redan nu bestämt vilken det ska bjudas på!! De ni, håll er uppdaterade!!
Ha en fin dag kära vänner!
a


Hej!

Nu var det återigen en hel vecka sen jag skrev sist, tiden går så simla fort. Annika har nu varit iväg i 3 veckor och har alltså bara 2 veckor kvar. Vi längtar tills hon kommer hem till oss igen. För tillfället är vi lite kort med personal här nere på Aktiviteteshuset. Annika är som sagt iväg, Jonas är tjänstledig t.o.m 1 maj och Johan har varit sjuk sen i måndags. Av den ordinare personalen är det alltså bara jag och Martin på plats. Sån tur är har vi ju våra fantastiska inhoppare Hanna och Rasse som hjälper oss så mycket dom kan så vi har det väldigt bra ändå.

Eftersom det är onsdag är det egentligen minutendags, men eftersom det är Johans projekt och han är sjuk blir det lite andra aktiviteter idag istället. Vallmo fritids kommer och hälsar på oss idag så vi tänkte köra lite aktiviteter för alla som vill vara med inne i stora danssalen. Till alla minuten-älskare, håll ut 1 veckoa till så kör vi för fullt då igen. Varför inte tjuvträna lite hemma på de olika utmaningarna.... instruktionsvideor till alla utmaningar finns att hitta på www.svt.se/minuten. Till Johan, krya på dig!!

Sen måste jag skriva lite om kvällen i lördags.... vilken kväll. Det vad jag, Martin och Rasse som jobbade. Här var väldigt mycket folk, skulle gissa på drygt 50 st allt som allt. Vilken stämning här va... tack till alla fantastiska ungdomar som gör vårt jobb så himla roligt!

Jag hade lite planer på att jag skulle lägga upp ett musiktips här på bloggen idag, men jag kom just på att jag inte har en aning om hur man gör så ni får hålla ut tills Annika är tillbaka :)

Nu är det dags för mig att sticka bort till Ica och fixa lite saker, hoppas att ni får en fortsatt bra dag.
Va rädda om varandra!

Anna

RSS 2.0