En snabb uppdatering!

Hej hej hej!

Nu är det en massa snö sen sist och även en massa minusgrader. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta vädret.. Det är kallt iallafall så mycket kan jag säga! Hur som helst.. Igår satte jag mig vid datorn för att göra ett inlägg, jag hann skriva två meningar sen var det slut bloggat då jag hörde hög musik utanför kontoret och en massa besökare. Det började lukta pepparkaksbak och det blev helt plötsligt omöjligt att sitta kvar på kontoret och blogga!
Igår var det alltså bak som gällde och det var ju så klart pepparkaksbak. Elina och Oskar var flitiga i köket och pepparkakorna blev supergoda även om de kanske blev lite mjukare än vad de skulle bli. Det innebar att jag gick och åt pepparkakor hela kvällen igår som för övrigt var väldigt lugn. Det var Jägers så inte helt oväntat att vi inte skulle ha jätte mycket folk hos oss!
För övrigt så har det varit en bra vecka, det har varit fullt upp med en massa farande till CFI då det är i sluttampen med att hitta mentorer till projektet Frigga!
Sen har det varit en massa glada och pigga besökare i veckan som velat hitta på saker hela tiden så det har varit en massa spelade, twister har varit framme och pingis så klart! Verkligen en jätte rolig vecka!
Idag jobbar Anna, Hanna och jag! Det ska göras pepparkakshus och lite julpyntande ska vi också försöka fixa med! Jag tror att Anna får stå för husbakandet och jag får ta någon till hjälp med att fixa fram julstjärnorna!
En kort sammanfattning om veckan som gott i ett rasande tempo. Nu har jag en litet tös här som inte vill ligga kvar i vagnen. Min kära syster är och tävlar så Nellie är hos mamma som lämnade henne till mig en stund för att gå ut och mata fåglarna! Givetvis vaknar Nellie då, men det är ju kul, nu ska jag gå och mysa lite med min lilla favvo tös!
Vi ses på A-huset!
Ta hand om er!
a

Suck för detta vädret!

Godmorgon!

Alltså nog för jag inte är så förtjust i snö och minusgrader, men detta vädret som det är just nu är verkligen inte att föredra. Då ser jag hellre att det är snö som ligger, ett par minusgrader och en stor fet sol som skiner på all snö. Blåst är det värsta... Idag blåser det och det innebär att jag är på lite dåligt humör idag tror jag. Känner mig sådär lättirriterad och vill helst bara åka hem igen och bädda ner mig. Men... som jag sagt och sa senats till min kära vän Patricia igår... Dåliga dagar måste vi få ha, annars uppskattar vi inte de bra dagarna lika mycket tror jag! Trots mitt humör idag så tror jag att detta blir en bra. Efter jobb ska jag nämligen träffa min go vän Patricia! Vi har inte setts på ett tag nu och det ska bli riktigt kul att ses, jag tro vi kommer få en jätte mysig kväll och vi har nog allt massor att snacka om!

Ja, sen sist har det hänt en del här på A-huset! Det stora är förståss Lan:et. Själv var jag på plats halva natten och jag måste säga att det var otroligt kul att se alla killarna samlade i den stora salen helt uppslukade av sina datorer. Efter en del strul med strömmen funkade allt bra, killarna skötte sig själva och det gjorde dem dessutom jättebra! Det var ett gäng härliga killar vi hade här!

På eftermiddagen hade vi fika med de yngre, det blev chokladpudding med grädde. Allt som blev över gick jag och åt av hela kvällen och natten sen.
Det gjorde att jag inte mådde så bra i magen när jag hämtade Johan halv 9 på lördagsmorgon då vi skulle på ett möte angå Skutt-lägret. Hur som helst så hade vi ett jätte bra möte, det var kul att träffa alla ledarna igen och vi hade mycket att prata om både inför kommande läger och det som var. Det är inte annat än att jag ser framemot nästa läger även om det är långt fram i tiden.

Tiden rullar på här och snart kommer mina kollegor och det är dags för vårt tisdagsmöte. Tror att vi bland annat måste ta upp lovet inför jul, spika våra aktiviteter och hur vi ska jobba.

Ja, så nu får det vara slutbloggat för denna gången... Ett litet uppiggande musiktips måste jag ju också ge er i detta ruskiga väder... Inget är så uppiggande som de Härliga deltagarna av "Så mycket bättre"!
Och ingen är heller så bra som min favvo Petter...



Ha en bra dag i detta skitvädret!
Ses på A-huset!
a

Bilder från Fredagslek och Tjejkväll!

Hejsan!

Ibland känns det som en omöjlighet att ta sig ur sängen, eller iallafall är det så för mig. Även om jag inatt hade sovit dem rekommenderade 8 timmarna kändes det som jag var en betongklump som var fastgjuten i sängen och jag vill verkligen inte ta mig ur den. Nu några timmar senar, massa kaffe senare, en dusch senare, x antal telefonsamtal senare och massa stress senare känner jag mig fortfarande som en betongklump. Att känna mig så just denna dagen är inte alls bra då jag har mycket att göra. Jag ska även servera ikväll på ett nytt ställen som behövde hjälp med en stor beställning som jag går och är lite nervös för då jag aldrig varit på stället!

Men som jag sagt förr så är det helt okej att ha dagar man känner sig så. Det viktigaste är att man försöker tänka positivt och som jag nyss sa till Martin "imorgon blir en bra dag".

Hur som helst, nu är det lunch på A-huset, "pingis ligan" som består av ett bra killar som alltid spelar pingis när de är här kom precis och lite andra lunch besökare börjar trilla in. Det är så kul för lunchen har verkligen blivit hur bra som helst här. Vi har alltid många besökare och det är alltid en trevlig härlig stämning här under de timmar vi har öppet.

Det jag tänkte med detta inlägget var lägga upp bilder..

Först lite bilder från förra fredagen då vi hade en ballonglek i stora salen..









I Finalen fick alla som varit med springa in och göra det svårt för finalisterna. Vinnaren blev till slut Victor!

Tjejkväll på lovet.







Tjejerna blev fina och kvällen blev lyckad. Tinna som var här och gjorde vid tjejernas naglar hade en tävling där tre vann ett valfritt nagellack.
Jag tackar Tinna och Emma som var och hjälpte mig under kvällen!

Nu önksar jag er alla en bra dag!
a


Som bäst på morgonen!


Godmorgon!

Nog för att jag snabbt slukar en kopp kaffe innan jag beger mig för att simma på morgonen så är det inget som är så gott som kaffet efter simningen! Som ni förstår så sitter jag och dricker kaffe nu. Tror att jag snart kommer bli trött och vilja gå in i sängen igen för en timmes extra sömn, men jag ska kämpa för att inte göra det. Som hjälp för att låta bli sängen uppdaterar jag lite här medan jag dricker kaffet för att verkligen försäkra mig om att jag inte ska gå och lägga mig en timme!

Jag måste berätta om en tjej som jag brukar möte när jag är och simmar. Jag förundras alltid över hennes energi Denna tjej pratar alltid när jag kommer. Vi simmar aldrig samtidigt så antingen möts vi i duschen eller i omklädningsrummet. Oavsätt så pratar hon, hon berättar något kul, någon historia eller bara pratar med någon. Hon har en härlig och pigg röst och idag när hon gick önskade hon oss alla som stod där en Godmorgon. Det gjorde mig på gott humör, jag önskar att jag också hade en energi som hon på morgonen, en energi till att prata och önska alla en godmorgon. 
Själv gömmer jag mig i stora kläder och en stor mössa, för säkerhets skull så drar jag också över luvan på jackan över huvudet, sen går jag, vill inte prata med någon, vill inte säga hej, det enda jag tänker på är varför jag egentligen gör det jag gör och inte ligger kvar i sängen, tittar endast snabbt upp när jag går in och hälsar med ett hej för att det är artigt och för att jag anser att hälsa ska man göra. Så möts jag av den pigga tjejen som pratar glatt, full av energi och lämnar rummet med något trevligt som "ha en Godmorgon". Jag blev genast piggare av det. Det är en liten sak att tänka på, så lite som kan göra någon på gott humör, en enkel fras eller ett leende kan göra en dag för någon.  

Hur som helst.
Igår var tyvärr Johan sjuk så Anna och jag höll ställningarna under kvällen. Vi hade en jätte trevlig kväll som var full av skratt med härliga ungdomar! Anna och Dennis spelade biljard, Dennis var övertygad om att han skulle vinna och menade ett tag in i spelet att, "Anna börja nu inte gråta när jag vinner, det är så jobbigt". Slutet... Ja, Anna började inte gråta, så mycket kan jag säga, jag kan också säga att jag gav ut ett tröstpris och det fick Dennis:)!! Men roligt hade vi!

Nu är det tid för mig att ta en tur i skogen, jag är redo, kaffet är slut och det är snart helt ljust ute!
Senare idag ska jag se om jag kan lägga upp lite bilder från vår roliga lek som vi hade förra fredagen. Det finns även en del bilder från tjejkvällen som vi hade på lovet som jag också tänkte lägga upp!! Håll utkik efter det så ses vi på A-huset!
Ha en bra dag och en Godmorgon:)!
a

  

"Så mycket bättre"!!!!!!


Tjenare!

Nu tänkte jag bara göra ett litet snabbt inlägg här. Jag hoppas ni haft en bra helg och att ni inte glömde fira eran Pappa på farsdag igår! Jag och Lillsyrran tog med oss pappa ut för att äta lite!

Tyvärr har jag lite tråkig information att berätta om idag! Det var så att vi hade inbrott på A-huset natten mellan torsdagen och fredagen! Det är väldigt tråkigt och kostar mycket tid, pengar och energi. Vi på A-huset är mycket besvikna! Det var ett playstation som försvann och det innebär nu att rummet är stängt. När ett nytt kommer att köpas in är oklart och det får bli en diskussion som vi i personalen tar upp imorgon på vårt möte när vi alla är samlade!
Nog om det tråkiga och över till något kul!

På fredag är det Lan på A-huset! Skynda på och anmäl er, platserna går fort och vi har bara ett begränsat antal platser! Hela natten ska det Lan:as och jag ser framemot en spännande natt!

Nu är det tid för mig att avsluta och hoppa in i duschen! Jag ska nämligen bege mig till Eslöv och min syster ysters affär som hon har med sin vän och kollega Sara! Det ska julskyltas för hela slanten, vad jag exakt ska göra och hur jag ska kunna hjälpa dem är oklart, men kul ska det bli!

Ett musiktips innan är ett måste. Det är tid för svenskt igen och det är tid för en het, het och åter het flicka. Det är så att jag fått ett nytt favorit program. Det går på lördagar och heter "Så mycket Bättre". Det var svårt att välja mellan alla bra klipp från de 4:a lördagar som det varit, alla har varit så bra, men välja var jag tvungen till! Jag tänkte dock att jag kanske tar ett par veckor här nu och lägger upp klipp från mitt favvo program, vi får se! Här kommer hon iallafall, med Petters coola låt på sitt eget vis... Seeeeeeptember...



Fast dessa klippen gick det inte att välja mellan... Han är ju också så fantastisk bra den där Petter..

 

Såå fantastiskt bra!!

Ta hand om er, vi hörs och ses på A-huset!
a

Trevlig helg!


Godmorgon!

Jag hoppas ni sovit gott! Imorse började jag helt ensam dagen med att simma! Martin är iväg och jagar så tyvärr fick jag ta mig ur sängen och ta mig till Lågedammsbadet själv! Jag kämpade igår med att få med mig både Johan och Anna men lyckades inte alls med det! Det var lite trist att åka dit själv, men det var lika skönt som alltid!

Igår var det arbestmarknadsdag, Johan och jag var där under lunchen. Det var jätte kul att se hur alla hade jobbat med sin olika företag! Det var tävlingar där man fick svara på frågor, kasta boll eller snurra på hjul. Tyckte att alla hade gjort ett fantastiskt jobb och det var verkligen kul att se! Vi på A-huset är stolta över våra ungdomar som stod bakom oss och jag tackar Daniel för den fina presenten som jag fick som nu står på A-huset så att alla kan se de fina elefanterna:)!

Att det är lan på A-huset snart är det nog ingen som har undgått. Ja vill bara förtydliga även här att alla som vill anmäla sig måste göra det mot betalning till någon av personalen på A-huset! Det är många som har klickat för att de kommer på facebook och det är jätte kul, men som sagt, kom ner och betala så ni får en plats!

Idag har Johan och jag lite planer för eftermiddagen! Vi ska ha en rolig lek/tävling tänkte vi! Självklart blir det lite fika också så missa inte eftermiddagen med oss!

Med det vill jag önska er en trevlig helg! Ta hand om er så hörs vi snart!
a

Njut av Bon Jovi!!!

Hej igen!

Det är helt galet vad tiden kan springa iväg! Nu har hela dagen gott och jag är hemma igen. Jag som skulle gjort ytterliggare en uppdatering här under dagen.. Men bättre sent än aldrig.

Det var lite trögstartat idag på eftermiddagen. Det flesta tisdagar har visat sig vara så, alltså ungarna kommer senare till oss än det normalt gör. Vi har ju luskat lite med dem och de säger att de slutar sent på tisdagar. Jag och mina kollegor hade dock inte problem med att sysselsätta oss, vi hade mycket att prata om och många tider och möten att stämma av med varandra! Anna försvann efter en stund för att hålla i skol IF som nu startat och är varje tisdag! Skol IF är en superbra grej tycker jag, den är frivillig efter skoltid och tillsammans med Anna kan ni hitta på en massa roliga aktiviteter. Om ni har frågor kring det så vet jag att Anna är på väg ut i klasserna för att informera närmare om det. Annars vet ni ett ni alltid är välkomna ner till oss på A-huset och leta upp Anna och fråga henne själv! Kolla upp det, en bra grej som bara är positiv!

Kvällen var mysig, det blev lite TV tittande och jag fick besök av några vänner som lånade kontoret och en data för att hitta på lite skojigheter till några gemensamma vänner!

Nu... Det utlovade musiktipset. Mannen får tala för sig själv, jag tror inte att han behöver något vidare presentation. Personligen så avgudar jag honom. Jag tycker han ser ut som en het rockstjärna ska se ut, han sjunger som en och han har dessutom varit med i världens någonsin bästa serie Ally McBeal.. Lyssna och framförallt tita på honom och njut!!!

 

Kolla gärna upp fler musik klipp med denna heta snubben som sjunger lika bra som han ser ut, vilket är vääääldigt bra!!

Ta hand om er, vi ses och hörs!


Snart tillbaka!


Hej hej hej!

Då var veckan igång och vi började med att ha möte. Idag var Marcus och Christian också med. Vi pratade om bland annat vårt lyckade lov och diskussioner angående ungdomarnas inflytande och påverkan på så väl kommunen som på A-huset kom pckså upp! Återigen önskar vi mer åsikter från er ungdomar om saker som rör först och främst oss på A-huset! Vi har nyligen haft en webbfråga som gällde lovet som gick, nu pratar vi om en ny fråga som vi hoppas få många svar på! Så, håll koll på vår hemsida efter en ny fråga och tyck till!

Nu måste jag avsluta lite hastigt och lustigt för min kära kollega Anna behövde datan lite snabbt och lätt! 
Jag kan dock lova er att vi höras senare för jag har bland annat ett superbra musiktips på gång! Så vi hörs snart!


Ett roligt lov!


Kära Läsare, hej på Er!

Nu har en hel vecka gott, den har gott fort och mycket har hänt! Som ni vet så har det varit lov vecka! Det har med andra ord varit en helt annan arbetsvecka än det normalt sätt är för mig och mina kollegor! Vi brukar vara väldigt trötta efter lov veckorna, men vi älskar dem och brukar alltid ha otroligt kul! Detta lovet har inte varit ett undantag, vi har haft en jätte bra vecka, vi från A-huset!
'
Det började i måndags med fiske. Martin och Johan hade ett gäng med sig ute på havet och fiskade, de hade en superfin dag tillsammans och killarna avslutade den dagen med att inhandla all mat som vi skulle behöva till aktivitet nr 2 som var spökläger mellan tisdagen och onsdagen! På lägret var vi alla i personalstyrkan samlade och vår kollega Hanna som jobbar extra hos oss kom också ut senare på kvällen för att vara med några timmar! Vi hade 18 ungdomar från årskurs 7 med oss och vi lämnade stugan på onsdagen, alla trötta men nöjda! Lägret blev jätte lyckat och våra ungdomar var fantastiska på att peppa varandra inför de uppgifter de fick under nattens småtimmar! 
Torsdagen var en dag som började för killarna med fifa turnering och fortsatte med en kväll för tjejerna då det var med åt göra vid hår och naglar hållet! 
På fredagen avslutade vi lovet med den efterlängtade turen till Ullared! Som jag berättat innan så var det Anna och jag som åkte upp med några ledare från Eslöv och en hel drös med ungdomar! Personligen viste jag sen ca 15 år sen att jag inte var förtjust i Ullared, men för Anna var det en ny upplevelse och jag misstänkte att Anna inte heller skulle bli så förtjust i det! Mycket riktigt, det tog ca fem minuter sen kollade Anna och jag sammanbitna på varandra och irritationen började smyga sig på. En och en halv timme senare började vi bege oss till kassan för att ta oss ut från allt trängsel! Lite fick vi dock handlat och vi lämnade alla Ullared fattiga men nöjda!
Så har lovet sett ut och vi hoppas att alla som varit med oss är nöjda och att ni har haft lika kul som vi haft!

Efter denna lilla uppdatering vill jag önska er en trevlig söndag i solen! Känns som jag får passa på att gå ut i skogen nu direkt innan solen försvinner bakom moln som ser uta att vara på ingång!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

  

RSS 2.0