Se och njut!

Godmorgon godmorgon!

Idag var det tid för simning igen, kvart över 6 var jag hos Martin och vi begav oss till badet! Det som inte var som det brukar idag var att jag inte hade druckit något kaffe. Jag gick upp precis innan jag behövde köra och hann inte äns tänka på kaffe! Det var lite tyngre att simma idag men ändå lika skönt som alltid! Det är verkligen en bra och trevlig grej Martin och jag börjat med! Vi kämpar med att få med oss våra andra kollegor och kanske vi lyckas med iallafall Anna! Vi håller tummarna!

Ja då var det lov om några timmar, fredag och veckan har åter en gång rusat förbi! Igår var Johan och jag och handlade lite fika till idag! Vi bestämde oss för att det fick bli grönsaker med dipp idag efter ett antal fredagar med kakafika! Personligen tycker jag att grönsaker med dipp är lika gott som en kaka så jag tror att det blir kanon! Kanske är det till och med så att det blir lite film mys till! Vi får se hur stämning är idag på eftermiddagen!
Det är ju så att ibland har vi tänk ut en spännande grej vi ska göra på eftermiddagen, men så känns just den grejen helt fel och kanske något annat helt rätt. Kanske blir det någon aktiv utomhuslek lek idag för att alla är så fulla me spring i benen inför lovet! I så fall vet jag att Johan har en som vi bara väntar på att köra en passande dag!

På tal om att vara ute så har ju vädret inte alls varit så lyckat de senaste dagarna. Det är också sa att jag hört att vintern sägs komma väldigt sent i år, inte förrän till januari sa ryktet. Nu har jag svårt att tro på det av många anledningar. Det är ju så att väder infon inte alls stämmer särskilt bra ibland, endast två dagar fram i tiden. Sen kan jag tycka att det redan känns som att det är vinter till och från. Jag har skrapat bilrutorna ett antal gånger denna veckan redan och de där med att skrapa rutorna är mycket vinter enligt mig.

Hur som helst, nu är det helg och vad jag vet ska det inte bli några minus i helgen. Jag har längtat länge till denna helgen för detta är min första lediga helg på 7 veckor! Jag ska njuta som en tok av att vara ledig! Jag ska så klart försöka hänga så mycket som möjligt med min goa vän Ida nu innan hon beger sig bort i hela 6 veckor på söndag! Jag tror minsann att min kväll blir en kväll med Ida om jag har tur! För alla ungdomar så hoppas jag att er kväll blir en kväll på badet! Det är som sagt så att vi kommer att hålla till där ikväll och jag tror att det blir en jätte trevligt!

Nu kära läsare är det dags att önska er en trevlig helg! Idag ska jag göra det lite extra till all er tjejer som är här inne och läser denna blogg. Det var nämligen så att när jag skulle in på denna sidan för ett par dagar sen så kom där upp en bild som jag kände att det är inte mer än rätt att jag sparar den och delar med mig nästa gång jag uppdaterar! Passande nog är det idag och här kommer bilden! Alla som gillar han... Se och njut!


 

Ta hand om er och ha en bra helg!
Vi ses på A-huset!
a

Lågedammsbadet på Fredag!


Godmorgon!

Idag är jag lite extra glad för idag kommer min goa vän Patricia hem från "denna rundan" på Malta! Patricias trevliga pojkvän Erik bor i nuläget där och det innebär att hon åker dit en gång i månaden. Det känns alltid som att hon är borta i en evighet när hon försvinner iväg! Men.. Idag är hon tillbaka och det ska bli kul att prata med henne! Extra tur att hon kommer hem nu för på söndag åker mina andra goa vän iväg och hon ska vara borta läääänge! I 6 veckor ska Ida reser runt och ingen önskar mer än jag att hon får en fantastiks tid i Sydamerika, även om jag är avundsjuk så jag nästan spricker!
Ja så ser det ut med mina resande vänner! Min tur kommer dock i januari då jag beger mig till Afrika!

Hur som helst! Igår hade vi en supertrevlig kväll på A-huset! Anna, Johan och jag jobbade och Johan underhöll oss alla som var i huset! Vi skrattade så vi fick ont i magen av all Johans galenskap! Det är härligt att skratta och härligt att se alla skratta så mycket som vi gjorde igår!

Vad som händer idag är lite oklart. Däremot tror jag att det är dags för en ny omgång av poängjakten så kanske det blir så med start idag! Förra omgång vann ju vår kära Isak! Isak var för övrig säker på att han var ibland dem sista så han blev glatt överraskad!

Innan jag avslutar vill jag bara påminna att vår verksamhet flyttar på fredagkväll upp till Lågedammsbadet. Badet har nämligen ungdomskväll där med allt vad det innebär! Det kostar 50kr och där kommer vara discoljus och go musik under kvällen! Jag tror att det blir en kanonbra kväll! Så, ta er upp till badet på fredag! Vi kommer alltså INTE vara på A-huset alls under denna fredagkvällen mellan 19.00 och 23.00!

Nu väntar skogen på mig!
Ni får ha en fin onsdag!

A

Ny vecka!


Hejsan!

Förra veckan var jag lite dålig på att höra av mig här, denna veckan ska jag försöka göra ett bättre jobb!
Jag hoppas ni alla mår bra. Själv har jag varit lite hängig de sista dagarna, men nu är det som sagt ny vecka och nu tar jag nya tag och ska försöka komma igen. Jag var lite rädd ett tag att jag skulle bli sjuk då jag var så trött, sov dåligt, frös och var allmänt seg i kroppen. Men, jag klarade mig (peppar, peppar....) så idag var jag och inhandlade lite järntillskott som lite hjälp för att få fart på mig igen!

Veckan började Martin och jag imorse minst sagt hårt. Klockan kvart över 6 var jag utanför honom och det var dags för morgonsimmning. Det kändes dock tungt och det var oundvikligt för mig att hålla mig borta från sängen när jag kom hem igen. Det blev två timmars skön sömn efter simningen.

I veckan ska Anna och jag besöka skolorna, vi tänkte göra reklam för vår Ullaredstur en sista gång! Jag hoppas att många kommer ner och anmäler sig nu i veckan! Jag tror att vi har ett fantastiskt Novemberlov på ingång, likaså välbehövligt!

Musik är alltid bra och nu tycker jag att det är tid för lite svenskt igen! Den här unga killen har det minst sagt gott bra för och jag tycker inte det är mer än rätt att han ska få vara ett av mina musiktips! En välkänd låt som spelas flitigt!



Då kör vi på en vecka till så hörs vi snart igen! Ha en bra kväll!

a

Vinter!!!


Hej hej hej!!

Oj vad det var längesen sist nu! Det har varit fullt upp här på A-huset och tiden har rusat iväg! Men nu är jag här och ska uppdatera lite!

Sen sist har det som sagt varit full rulle här. Vi har bakat, gjort tvål, massor med tvål har vi gjort, vi har haft tävlingar med fina goda priser, det har grillats korv och däremellan har det varit ett och annat möte! Helgen som gick var det jobb som gällde och det var Anna, Jonas och jag som var på plats! Det blev en jätte trevlig kväll och det glädjer mig att vi börjar få igång våra lördagskvällar! Vi hade mycket folk här och så har det fortsatt i veckan! Det tycker vi är kul! Har ni önskningar om vad ni vill göra på kvällarna så bara lägg det som en kommentar här på bloggen!

Om vi ska ta lite om vädret som jag gärna kommenterar här på bloggen så har det nu skett en drastisk förändring enligt mig! Det skedde i natt, då höst blev vinter i min lilla värld! Det snöade! Nu är det vinter! Ja, det är ju med lite blandade känslor jag nu inser faktum att det är tid för denna kalla tid! Men, men och men, det är så det är! Fram med varma kläder, tjocka jackor och allt annat som kan hålla värmen!

Över till novemberlovet som är på ingång! Nu börjar det dra ihop sig för att anmäla er! Vi har fortfarande platser kvar, endast några till tjejkvällen. Ullaredsturen har vi dock lite fler platser kvar till så kom och anmäl er!

Nu börjar det närma sig lunch här, jag är riktigt hungrig men har tyvärr ingen aning om vad jag ska äta så nu ska jag gå ut o kolla kyl och frys även om jag redan vet vad som finns där och det är ingenting, ändå öppnar och stänger jag om vartannat!

Jajaja.. nog om det! Nu får jag önska er en riktigt bra dag!
Ta hand om er!
a  

Historia från förr.


Godmorgon!!

Jaha.. Igår lovade jag ett musiktips och nu sitter jag här och det är onsdagmorgon och inget musiktips igår... Mycket dåligt av mig och jag ber om ursäkt! Ett musiktips ska ni få och det ska jag lägga upp mycket snart!

Idag var Martin och jag flitiga och vi har varit och simmar nu i morse. Jag kan säga att jag blev minst sagt smått irriterad när jag kom ut i bilen kvart över 6 och det var frost över hela bilen. Det var heller inte så att jag kunde dra lite med handen över rutorna och det försvann. Det var typ mer så att jag var tvungen att starta bilen, ta på mig vantar och skrapa alla rutorna...!!! För det första hade jag det inte med i mitt tajta schema på morgonen och för det andra så, är det vinter?? Nä, det är höst och jag var inte alls reda för att det skulle vara "skrapa rutorna" tid redan! Men men... Jag antar att det är så när man går upp sådär onormalt tidigt, ja allt innan kl 6 för mig är onormalt tidigt med tanke på att jag oftast inte går upp förrän närmare 8 på morgonen!

Hur som helst så var det jätte skönt att simma imorse. Det känns alltid skönt när man är färdig, och kaffet smakar extra gott efter ett så tidigt pass!

Idag är det Anna och jag som är på A-huset större delar av dagen! Johan och jag har som vanligt skuttgrupp i eftermiddag och det ser jag alltid framemot!

Nu är det tid för klippet! Dessa två killar är alltid rätt, de har en rad låtar i sin historia som är fantastiska och denna är utan tvekan den bästa "morgonlåten"! Låten är förståss alltid bra men för mig är det en "morgonlåt" av en speciell anledning! När jag var yngre så red jag och tävlade aktivt i hästhoppning. Jag tyckte alltid att det var kul att tävla, men alla andra som var runt mig håller nog inte med om att det var kul när jag tävlade för jag var ett litet monster på två ben. Jag var alltid mycket nervös och skällde som en galen tant om något kom i vägen, vad som faktiskt. Jag var förvirrad, oftast trött (för jag var för nervös för att sova ordentligt), oftast hungrig (för jag var för nervös för att äta och dessutom kräktes jag alltid i slutet av banan), stressad och så klart på grund av allt var jag mest arg hela dagen fram till sista klassen var färdig. Då sken jag som en sol, åt och sov som en tok hela vägen hem. Ibland undrar jag varför jag fortsatte tävla så många år, men när jag tänker på det så kommer jag inte ihåg något annat än hur kul det var och förstår. Allt de där jobbiga med hur nervös jag alltid var, är liksom glömt, precis som jag glömde det direkt efter jag var färdig med sista klassen varje tävling, år ut och år in.
Ja, hur kommer då låten in i mitt tävlande? Jo, det var så att just denna låten hörde jag de flesta mornar innan det var dags att åka och jag blev för några minuter lugn. Jag bara lyssnade och glömde nästan bort alla jobbiga nervösa känslor för några minuter med denna låten! Så, varje gång jag hör den nu påminner den mig om mornarna föra alla oändligt många tävlingar jag farit runt på och jag älskar låten!



Ha en underbar dag.

a

SOL SOL SOL!!!

Heeej!!

Nu var det ett tag sen sist och jag hoppas ni haft det bra! Helgen som gott har varit fantastisk, solen har värmt fint och det som stått på mitt schema har varit bla dop! Min söta lilla systerdotter Nellie döptes och det var jag och kära lillsyss som fick äran att hålla henne! Det var ett fint dop och lilltösen va lugn och sov genom halva dopet! Efter det blev det god mat, kaffe och kaka! På kvällen var jag minst sagt trött efter en lördagsnatt med jobb och dop hela söndagen, så soffan va underbar och jag hamnade där hela kvällen!

Helgen som gott här på A-huset har varit bra! Martin, Johan och Rasse var här i lördags och det hade varit mycket folk här. Kul att det börjar komma igång med våra lördagar!

Igår under eftermiddagen hade vi önskemål om att kolla på film, men efter ett par timmar här och det hade varit full rulle på aktiviteter bland våra besökare fanns ingen tid över för film och det blev lite av varje istället!  

Det som händer just nu här på A-huset är lunch och jag och mina kollegor ska beställa mat på Ankis Hörna idag! Så nu får jag avsluta detta, men vi hörs av lite senare med bla ett härligt musiktips!

hej så länge!
a

Trögstartad!

Hej och Godmorgon!

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva idag, jag är fortfarande lite trött och har inte riktigt kommit igång idag! Jag håller på att starta dagen dock, har kaffe och förbereder mig för att ta mig ut i skogen!

Igår bakade vi scones på eftermiddagen och det var väldigt trevligt. Emma, Elin och André hjälpte till. Dem blev supergoda och jag gick och små åt scones hela kvällen igår!

Idag jobbar Martin, Johan och Rasse! Jobba ska jag med göra men på ett helt annat ställe! ´Servering på fest är det som gäller för min del, jag hoppas att det går bra ikväll! 

Ja, kära läsare, det får va allt för idag, jag önskar er en trevlig helg. Vi hörs och ses snart!

a

 


Bilder från Skutt!!!!

Hejsan!

Hoppas ni haft det bra sen sist! Här på A-huset har det varit fullt upp!! I Tisdags var det som sagt möte, efter det gick Anna och jag upp till G-hill och hängde ut lappar om Ullared! Sen körde Martin och jag in till Lund för att inhandla lite pyssel på Panduro, vi tog också en vända på Game och köpte två nya spel!
På kvällen fick vi besök av Rasmus! Rasmus är ansvarig för Leader projektet! Leader Projektet ger en fantastisk möjlighet för ungdomarna att ansöka om pengar för olika aktiviteter el saker som önskas göras! Projektet är i uppstart och Rasmus kommer att komma hit igen på tis och sen ev under någon lunch i nästa vecka!

Igår var Johan och jag med skuttgruppen på skytte, det gick jätte bra och tjejerna spöade killarna med hästlängder! När vi var borta hade Anna och Martin poängjaktsfinal. Det var smakprovning i köket med ögonbindel När vi var tillbaka tog jag Martins plats i köket och jag måste säga att jag fick mig några härliga skratt åt miner och roliga gissningar! Så poängjakten är nu avslutad och vinnaren kommer vi presentera under dagen!

Som jag sa förra veckan så var johan och jag på möte i Bromölla och träffade alla från Skutt!! Vi fick då också en skiva med bilder! Skivan var full av flera hundra bilder och här kommer några av dem!


Efter denna dagen hade både Johan och jag svårt att ta oss upp ur sängarna!


Mitt lag den dagen vi testade handboll.


Johans lag, (som mitt lag spöade...).




Vi lärde oss en dans som vi sen visade upp för färäldrarna när de kom för att hämta hem sina barn efter en vecka!



Hård kamp i bandy!






Simmningen var en jätte rolig aktivitet som vi testade på under veckan! Vi fick lära oss de fyra olika simsätt och hade sen ett vattengympapass efter det. Lina, en av ledarna och jag tyckte att "korvarna" var jätte roliga!













Vattenaktiviteter var det många under veckan! Åka ring efter båt var en av dem, dock fick vi soppatorsk och jag fick dra in båten!


Elin va duktig på hästryggen... Frågan är hur det gick för Johan, finns ingen bild på han på hästryggen tyvärr!




En kväll fick alla åka mc, det var en härlig kväll och vi grillade korv.






Kampsport var en av veckans aktiviteter. Jag och härliga Alma tog en match i brottning. Vet inte riktigt varför tränaren håller upp Almas hand... De har jag glömt, men jag är säker på att Alma kommer ihåg!






Det gick aldrig en dag utan att det var en kamp om att brotta ner Johan!










Sista kvällen var det disco med en rad tävlingar!




Vi bodde på en fantastsik gård med en härlig utemiljö! Här visar vi upp dansen för föräldrarna!


Det vare en härlig grupp och tillsammans gjorde vi veckan, till en vecka att minnas!!

Nu är det tid för mig att ta en kopp kaffe!
Ha en fin torsdag! Tyvärr är det inte toppväder idag, lite kallt och ruggigt så en kopp kaffe nu passar perfekt så jag blir lite pigg!!


Killen från "The X Factor"!

Hej hej hej!

Idag tog jag och gav mig själv en liten sovmorgon! Det var verkligen superskönt, även om jag hade en lång sovmorgon i söndags så satt det fin fint med en liten måndags sovmorgon också! Jag började dagen vid 09.00 med kaffe och bestämma med syrran om barnpassning under dagen! Vid 10.00 så fick jag besök av min söta lilla Nellie! Nellia var lite "kräkig" och "bajsig" efter mat så det var mest till att torka kräk och byta på lilltösen! Efter bytande och torkande blev hon som på perfekt tajming trött och somnade lagom till min goa vän Lollo och hennes lilla flicka Astrid kom på besök med lunch! Lollo och jag åt, snackade och hade en trevlig lunch, sen tog vi Nellie och Astrid i vagnarna och begav oss ut i skogen!
Det är verkligen heeeelt underbart väder idag! Jag ska minsann ta en tur till i skogen och njuta av detta härliga väder! Måste passa på nu, snart är nog det kalla vädret tillbaka!

Jag vill minnas att jag nämnt att jag jobbade i Lördags med Hanna och Rasse! Vi hade en trevlig kväll på A-huset, men saknade lite besökare! Kvällen var lugn och det var sparsamt med ungdomar hos oss! Dem vi hade var vi glada för, det blev lite kortspel, roliga diskussioner och mycket skratt!

Nu närmare det sig novemberlovet med stormsteg. Glöm inte att anmäla er till alla våra aktiviteter! Gå in på vår facebooksida för mer information där vi har aktiviteterna upplagda som evenemang!

Imorgon börjar dagen som vanligt med möte! Tisdagar är den enda dagen som vi alla är samlade och det är perfekt att gå igenom veckan som varit och kommande! Resten av dagen är det Johan, Anna och jag som är på plats!
Jag vet inte på rak arm vad vi kommer att ta upp imorgon men tror att vi bestämmer vad vi ska hitta på för något gott och göra på fredag! Det blir svårt att slå Annas fantastiska krabbelurer, men vi får ju göra ett försök! Sen tror jag bestämt att det är poängjaktsfinal nu på onsdag! Johan och jag har ju skuttgrupp under den tiden på dagen, så jag kan ha fel, men har för mig att det är dags för final nu!

Nu kära läsare ska jag lägga upp ett klipp som ni sent kommer glömma! Det är från "The X Factor" som är ett liknande program som Idol! En jätte stor musiktävling på tv där bla stjärnor som Leona Lewis och Alexandra Burk varit med! Det var Martin som visade mig klippet och jag föll som en tog för denna fantastiska kille! Han sjunger och ser ut som en megastjärna! Riktigt cool och jag måste bara lägga upp klippet som ett musiktips denna veckan!! Det är lite prat i klippet, men ta er tid att vänta på hans sång, det är värt det!



Ha en fin måndag! Njut av solen!
Vi ses på A-huset!
a

Soffan i Höst!

Godmorgon!

Idag jobbar jag, det är lördag och det är kallt. Ja, kallt som det varit nu den sista veckan! Jag har alltså inte vant mig vid det något kyligare graderna!
Det som är bra med denna något mörkare, kyligare och mer "trötta" tiden är att det känns helt ok att ligga i soffan med massa filtar kväll in och kväll ut! Nu är det inte min grej att ligga i soffan alltid och mysa, men mer ofta än våren och sommaren helt klart!

Igår var jag supertrött på jobbet. Däremot var jag glad att jag kom upp i tid för att ta en tur i skogen som jag gjorde. Kanske var det därför jag var så trött! Martin och jag gick och handlade till bakningen på morgonen och efter det var det dags att öppna upp för lunchen! Anna kom sen på eftermiddagen med ny energi och hon tag snabbt tag i vårt fredagsbak! Det blev som sagt krabbelurer, inget jag ätigt innan och jag visste inte ens vad det var! Nu vet jag och jag älskade det! Det var supergott!

Idag är det som sagt lördag och jag ska jobba! Det är Hanna och Rasse som är på plats med mig och vad som händer vet jag inte! Kanske får vi för oss att laga lite mat eller fika, men då får jag hoppas att någon av mina kollegor är duktiga i köket!

Nu kära läsare är det dags för mig att dricka upp kaffet och sen ta mig ut i skogen!
Ha en fin helg och ta hand om er!!
a

RSS 2.0